11 Ιουνίου 2014

Σε λειτουργία από χθες το νέο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ»

Ξεκίνησε χτες Τρίτη 10 Ιουνίου 2014 η έναρξη λειτουργίας του νέου «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» για το σύνολο των υπόχρεων φορέων. Το νέο σύστημα είναι τεχνικά και επιχειρησιακά αναβαθμισμένο, προσφέροντας επιπλέον νέα σημαντική λειτουργικότητα. Βασικοί στόχοι είναι η διευκόλυνση των φορέων στην ανάρτηση αποφάσεων αλλά και του πολίτη στην αναζήτηση της πληροφορίας. Παράλληλα συνεχίζει να παρέχει ανοιχτές μεθόδους για την επεξεργασία των στοιχείων που διατηρεί από τρίτα συστήματα.
Όλοι έχουμε καταλάβει την σημασία αυτού του συστήματος το οποίο έχει γίνει ουσιαστικά ένα εργαλείο ελέγχου των απλών πολιτών αλλά και των μέσων ενημέρωσης στις αποφάσεις και ενέργειες της Δημόσιας Διοίκησης. Μέσω αυτού μπορούμε να έχουμε εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στις αποφάσεις, να βλέπουμε πως αξιοποιούνται τα χρήματα μας και να κρίνουμε τους ανθρώπους που αποφασίζουν.
Εμείς θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε από πολύ κοντά και με πολύ προσοχή, όπως κάναμε μέχρι τώρα, το «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» που αφορά τον Δήμο Ξηρομέρου. Θα δημοσιοποιούμε οτιδήποτε κρίνουμε ότι πρέπει να γνωρίζετε, θετικό ή αρνητικό και η τελική κρίση δική σας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *