12 Μαΐου 2014

Ιστορίες Φρίκης. Πως Διοικούσαν Το Δήμο Ξηρομέρου. Για Να Μη Ξεχνιόμαστε…

Ιστορίες φρίκης. Πως διοικούσαν το Δήμο Ξηρομέρου. Για να μη ξεχνιόμαστε…
 09 Μαϊ 2014


Σταυρώστε με, σταυρώστε με στα χέρια σας σηκώστε με, φωνάζει η αυτοκράτειρα Μαρία Αντουανέτα. Κι ο σύζυγος της ο Λουδοβίκος ο 16ος καμαρώνει την άξια μαθήτρια του . Εκλέξτε με λαέ του Ξηρομέρου. Να αλλάξουμε τα φώτα στο τόπο, όπως τα χρόνια που πέρασαν . Για καλύτερες μέρες. Για περισσότερο νερό. Δηλαδή κολοβακτηρίδια και κόπρανα. Για περισσότερα σφαγεία, βιολογικό καθαρισμό, αθλητικό κέντρο, αστική ανάπλαση Αστακού, δρόμους χωρίς λακκούβες, Για περισσότερα ξενοδοχεία Σαμαρά και άλλες μεγάλες επενδύσεις. Για να έχετε όλοι θέσεις εργασίας κι ένα γάλα στο παιδί σας, όπως υποσχόταν ο ιδρυτής της δυναστείας προεκλογικά. Πάνω απ όλα όμως θα διοικήσουμε δημοκρατικά. Όπως έχουμε συνηθίσει. Με σεβασμό στους νόμους και στους συμπολίτες μας. Με αγάπη προς τους συνεργάτες μας και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα προβλήματα του τόπου.
Κι επειδή δυστυχώς πολλοί έχουν κοντή μνήμη , ας θυμηθούμε πως διοικήσαν μέσα απ τις περιπτώσεις τεσσάρων αντιδημάρχων και τριών δημοτικών συμβούλων που παραιτήθηκαν ή ανεξαρτητοποιήθηκαν αλλά και πέντε προέδρων τοπικών κοινοτήτων. Δηλαδή επτά (7) συνολικά δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Σαμαρά αντέδρασαν με παραιτήσεις και ανεξαρτητοποιήσεις κι ένας, ο Μουρκούσης που στο τέλος της θητείας τους είπε, ευχαριστώ δεν θα πάρω άλλο. Σύνολο το 50% έτρεξαν μακριά τους. Οι μισοί. Κι αν δείτε, αυτοί που έμειναν, πλην μιας ίσως εξαίρεσης, ήταν οι βουβοί, οι γλάστρες που τη φωνή τους δεν την είχε ακούσει κανένας στο δημοτικό συμβούλιο
Μιλάμε για δεκατρία στελέχη, ούτε ένας ούτε δύο. Αυτό και μόνο καταδεικνύει το ύφος και το ήθος της δυναστείας
Πόσο ακόμα θα τους ανέχεται ο λαός του Ξηρομέρου;
1. ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΕΛΩΝΑ
Παραιτήθηκε αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του προφασιζόμενος φόρτο εργασίας. Πολλοί μίλησαν για διαφωνία με το ζεύγος, στο τρόπο διοίκησης. Από τότε τους πέρναγε γενεές δεκατέσσερις, αλλά προεκλογικά τα βρήκαν κι ο παλιός έρωτας αναθερμάνθηκε. Τώρα τι ακριβώς βρήκαν άγνωστο
Δήμος Ξηρομέρου: Παραιτήθηκε από αντιδήμαρχος ο Α. Βελώνας και τη θέση του ανέλαβε ο Σ. Λύτρας
Σύμφωνα με πληροφορίες παραιτήθηκε του αξιώματος του Αντιδημάρχου του Δήμου Ξηρομέρου ο Απόστολος Βελώνας, αν και ουσιαστικά έχει λίγες μόνο ημέρες που ανέλαβε και επίσημα καθήκοντα του, λόγω φόρτου εργασίας.
Στη θέση του ορίστηκε ο δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Λύτρας...
Ο Σπύρος Λύτρας αναλαμβάνει αντιδήμαρχος για την δημοτική ενότητα Αλυζίας με αυξημένες αρμοδιότητες. Γεννήθηκε στο Μύτικα το 1953. Αποφοίτησε από τη σχολή ευελπίδων ως Ανθυπολοχαγός πυροβολικού. Υπηρέτησε σε όλη την Ελλάδα, στην Κύπρο, στο ΝΑΤΟκαι στην Τουρκία ως ακόλουθος Άμυνας. Είναι παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών.
2. ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΑΖΕΤΑ
Ο μέγας καυγάς. Το ζεύγος διατείνονταν ότι χρημάτισαν τον Πανάρα για ψηφίσει κάποιο θέμα που ήθελαν να περάσει στο δημοτικό συμβούλιο
Να το δημοσίευμα
Φυλλοροεί η παράταξη του δημάρχου Ξηρομέρου Πυθαγόρα Σαμαρά. Σοβαρό πλήγμα είναι η ανεξαρτητοποίηση του πρώην αντιδημάρχου (και πρώην δημάρχου Φυτειών) Παναγιώτη Γαζέτα. Ο ίδιος μάλιστα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσφύγει ενώπιον της ποινικής δικαιοσύνης υποστηρίζοντας πως ο δήμαρχος διαδίδει συκοφαντικά και μειωτικά πράγματα για τον ίδιο. Χθες ο κ. Γαζέτας γνωστοποίησε την ανεξαρτητοποίηση του με επιστολή στον πρόεδρο του δημοτικού συμβούλιου ενώ είχε ζητήσει να συζητηθεί το θέμα χωρίς τελικά να συμβεί αυτό. Πέραν αυτής καθ΄ αυτής της υπόθεσης (για το αν δηλαδή συκοφάντησε ή όχι ο δήμαρχος τον κ. Γαζέτα) η εξέλιξη επιβεβαιώνει τα διαλυτικά φαινόμενα στην παράταξη Σαμαρά, ένα χρόνο μάλιστα πριν τις εκλογές.
Στην επιστολή ανεξαρτητοποίησης του ο κ.Γαζέτας αναφέρει:
Κύριε πρόεδρε,
Με την παρούσα σας δηλώνω, ότι σύμφωνα με το άρθρο 66 παρ. 4 του Ν. 3852/2010, ανεξαρτητοποιούμαι από τη δημοτική παράταξη «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» με την οποία έχω εκλεγεί και στο εξής θα συμμετέχω στο Δημοτικό Συμβούλιο ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος.
Οι λόγοι της ανεξαρτητοποίησής μου οφείλονται, πέραν των άλλων και στα όσα συκοφαντικά και μειωτικά της τιμής και υπόληψής μου διαδίδει και μάλιστα ενώπιον δημοτικών συμβούλων, ο επικεφαλής της παραπάνω παράταξης κ. Πυθαγόρας Σαμαράς, περί δήθεν χρηματισμού μου εκ μέρους του, με το ποσό των 18.000 ευρώ, προκειμένου να ψηφίσω θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, το οποίο αρνιόμουν δήθεν να ψηφίσω.
Για το θέμα βεβαίως της συκοφαντικής δυσφήμισης σε βάρος μου, επιφυλάσσομαι να προσφύγω ενώπιον της ποινικής δικαιοσύνης.
Επειδή όμως το θέμα έχει και πολιτικές προεκτάσεις, παρακαλώ να συζητηθεί ως θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να δώσω εξηγήσεις στο σώμα.
Αστακός 30-6-2013
Ο δηλών δημοτικός σύμβουλος
Παναγιώτης Eλ. Γαζέτας
Κάτοικος Φυτειών
3. ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΛΥΜΠΕΡΑΤΟΥ
Διαβάστε το κείμενο της παραίτησης για να καταλάβετε πως διοικούσε το Δήμο η Δυναστεία Σαμαρά
«Έχασε» το δημοτικό συμβούλιο ο Πυθαγόρας Σαμαράς
Ανεξαρτητοποίηση Λυμπεράτου
Φυλλορροεί η παράταξη του δημάρχου Πυθαγόρα Σαμαρά στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ξηρομέρου. Στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού δυμβουλίου ο δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Λυμπεράτος ανακοίνωσε την απόφαση του να συνεχίσει ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ξηρομέρου. Στην επιστολή παραίτησής του από την παράταξη της πλειοψηφίας που διαβάστηκε στη συνεδρίαση κάνει λόγο κακοδιαχείρηση, καθυστέρηση στα μεγάλα θέματα του δήμου και υστέρηση στα ζητήματα της καθημερινότητας. Ακόμη εξηγεί πως από την παράταξη της πλειοψηφίας λείπει η συλλογικότητα, «αφού δεν συνεδριάζει». Τέλος τονίζει ότι στη δημοτική αρχή επικρατεί άκρατος εγωισμός... Παράλληλα ο Σπύρος Λυμπεράτος κατέθεσε και μια γραπτή ερώτηση με ιδιαίτερο νόημα. Ζητά να μάθει αν από τη δικαστική διαμάχη ανάμεσα στο δήμο και την «Αστακός Terminal» που διαχειρίζεται το Πλατυγιάλι η εταιρεία έχει καταβάλλει το ποσά στο δήμο από το 2006 μέχρι σήμερα.
Νωρίτερα στη συνεδρίαση ο Σπύρος Λυμπεράτος είχε αντιπαράθεση με την αντιδήμαρχο Ντίνα Σαμαρά με αφορμή την ερώτησή του σχετικά με τη νομική εκπροσώπηση του δήμου στα δικαστήρια. Η κα Σαμαρά απάντησε πως ο δήμος με τους τρεις νομικούς εκπροσώπους που έχει, έχει γλιτώσει 500.000€ από δικαστικές αποφάσεις και επιτέθηκε στον κ. Λυμπεράτο λέγοντας ότι ο ίδιος ποτέ δεν ζήτησε να ενημερωθεί για ό,τι ήθελε και πως δεν συμμετείχε στις συνεδριάσεις της παράταξης.
Πάντως η ουσία είναι ότι η δημοτική αρχή έχει χάσει την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο μετά και την τελευταία ανεξαρτητοποίηση. Είχαν προηγηθεί οι ανεξαρτητοποίησεις των Κατσιπάνου, Γαζέτα, Καϋμενάκη. Πλέον η παράταξη Σαμαρά για να περάσει το ο,τιδήποτε από το δημοτικό συμβούλιο να καλείται να πείσει κάποιους από τους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Τ. Κατσιπάνος στη διάρκεια της συνεδρίασης είπε με νόημα απευθυνόμενος στον επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιάννη Λύτρα. «Δεν είμαστε πια μειοψηφία, είμαστε πλειοψηφία»...
4. ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΤΣΙΠΑΝΟΥ
Ο Τασάρας μίλησε καθαρά και με σαφήνεια για αδιαφορία της δημοτικής αρχής στα προβλήματα του Δήμου
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ: Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Δημοτικός σύμβουλος Τάσος Κατσιπάνος
Την απόφαση του να συνεχίσει ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος τουΔήμου Ξηρομέρου γνωστοποίησε προχθές ο Τάσος Κατσιπάνος, με επιστολή του προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου.
Ο Τάσος Κατσιπάνος εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος από την Δημοτική Ενότητα Φυτειών με την παράταξη «Νέοι Ορίζοντες» του Δημάρχου Πυθαγόρα Σαμαρά...
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δημοτικός σύμβουλος για την ανεξαρτητοποίηση του, κάνει λόγο για «αδιαφορία» της δημοτικής αρχής σε σημαντικά θέματα της περιοχής των Φυτειών.
5. ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΥΜΕΝΑΚΗ
Για τον ίδιο με τον Κατσιπάνο λόγο παραιτήθηκε κι ο Σπύρος Καυμενάκης
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ: Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Καυμενάκης
Νέα αποχώρηση από την παράταξη του Δημάρχου Ξηρομέρου Σαμαρά Πυθαγόρα αφού ανεξαρτητοποιήθηκε και ο Δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Σπύρος Καυμενάκης.
Έτσι μετά την ανεξαρτητοποίηση του Τάσου Κατσιπάνου που έγινε στο τέλος Γενάρη του 2012, σημειώθηκε χθες βράδυ νέο ρήγμα στη παράταξη «Νέοι Ορίζοντες» του Δημάρχου Σαμαρά, με την ανεξαρτητοποίηση του Σπύρου Καυμενάκη.
Την απόφαση του να συνεχίσει ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος γνωστοποίησε χθες βράδυ κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου,διαμαρτυρόμενος και εκφράζοντας την αγανάκτηση του για την παραμέληση του χωριού του Αρχοντοχώρι από τη δημοτική αρχή αφού παραμένει μέσα στο καύσωνα χωρίς νερό....
Να θυμίσουμε ότι είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος από τη Δημοτική Ενότητα Αλυζίας με τη παράταξη «Νέοι Ορίζοντες» του Δημάρχου Πυθαγόρα Σαμαρά.
6. ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΛΥΤΡΑ
Για ανύπαρκτη λειτουργία της Εκτελεστικής Επιτροπής έκανε λόγο ο Σπύρος Λύτρας στο κείμενο παραίτησης
Παραιτήθηκε ο Αντιδήμαρχος Ξηρομέρου Σπύρος Λύτρας
Η ανύπαρκτη λειτουργία της εκτελεστικής εξουσίας, η έλλειψη συντονισμού, η ασάφεια και η σύγχυση αρμοδιοτήτων οδήγησαν, τελικά, τονΑντιδήμαρχο της δημοτικής ενότητας Αλυζίας Σπύρο Λύτρα σε παραίτηση, την οποία υπέβαλε σήμερα με επιστολή του, στο δήμαρχο Ξηρομέρου Πυθαγόρα Σαμαρά.
Η παραίτηση αφορά μόνο το αξίωμα του Αντιδημάρχου ενώ παραμένει κανονικά, ως δημοτικός σύμβουλος, στις επιτροπές του Δήμου.
Στην επιστολή του προς τον Δήμαρχο Ξηρομέρου Πυθαγόρα Σαμαρά, ο Σπύρος Λύτρας αναφέρει:....
«Κύριε Δήμαρχε
Όπως σας έχω ενημερώσει πρόσφατα, αλλά και στο παρελθόν, σε κατ' ιδίαν συζητήσεις μας και ενώπιον άλλων συναδέλφων της παράταξης μας, η υποτυπώδης έως ανύπαρκτη λειτουργία της Εκτελεστικής Επιτροπής, έχει οδηγήσει σε έλλειψη συντονισμού και σε δυσλειτουργίες άλλων θεσμοθετημένων οργάνων του Δήμου μας. Κυρίως όμως έχει προκαλέσει ασάφεια και σύγχυση αρμοδιοτήτων με αποτέλεσμα να δίνεται η εντύπωση και πολλές φορές δικαιολογημένα, ότι γίνονται εξωθεσμικές παρεμβάσεις και να παρεμποδίζεται η εκτέλεση των καθηκόντων μου.
Το γεγονός αυτό δεν μου επιτρέπει να συνεχίσω να υπηρετώ στην τιμητική για μένα θέση του Αντιδημάρχου.
Κατόπιν αυτού βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να υποβάλω σήμερα την παραίτηση μου από τη θέση αυτή και να σας δηλώσω ότι θα συνεχίσω να εκπροσωπώ, στο δημοτικό συμβούλιο και στα άλλα όργανα που έχω εκλεγεί, τους συνδημότες μας και τους συναδέλφους που με τίμησαν με την ψήφο τους, εκφράζοντας ελεύθερα τις απόψεις μου για το καλό του τόπου μας, όπως μέχρι σήμερα.
7. ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΛΙΒΑΝΗ
Σήκωσε όλο το βάρος της οικονομικής επιτροπής, έγινε ο σάκος του μποξ για να προστατευτεί το ζεύγος, αλλά πόσο ν αντέξει;
Παραιτήθηκε ο Φώτης Λιβάνης. Κρίση στη παράταξη της συμπολίτευσης.
Την παραίτηση του υπέβαλε, μέσω σχετικής επιστολής που παρέδωσε στο Δήμαρχο Πυθαγόρα Σαμαρά, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος-Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ξηρομέρου κ. Φώτης Λιβάνης. Οι πληροφορίες οι δικές μας, οι οποίες είναι πλήρως διασταυρωμένες, μιλάνε για διαφωνίες, κόντρες και έντονο πρόσφατο καυγά με την κα Κωνσταντίνα Κουμανδράκη-Σαμαρά, η οποία είχε ενστάσεις για κάποιες αποφάσεις και κάποια εντάλματα πληρωμής της Οικονομικής Επιτροπής. Οι διαφωνίες και οι καυγάδες μεταξύ τους ήταν συχνό φαινόμενο το τελευταίο καιρό, με το τελευταίο όμως επεισόδιο να οδηγεί και στη παραίτηση του κ. Φώτη Λιβάνη. Για του λόγου το αληθές στην επιστολή παραίτησης που ακολουθεί, ενώ ευχαριστεί όλους τους Αντιδημάρχους παραλείπει την κα Σαμαρά. Ακολουθεί η επιστολή παραίτησης:
Επιστολή παραίτησης
του Αναπληρωτή Δημάρχου
Δήμου Ξηρομέρου
κου Λιβάνη Φώτιου
ΠΡΟΣ: Δήμαρχο Ξηρομέρου
κο Πυθαγόρα Σαμαρά
ΚΟΙΝ.: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
κο Μουρκούση Βασίλειο
Κύριε Δήμαρχε,
σας ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνατε να με ορίσετε με απόφαση σας Αναπληρωτή Δήμαρχο – Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ξηρομέρου.
Θα ήθελα μέσα και από αυτή την ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΜΟΥ να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους για την συνεργασία την βοήθεια που μου προσέφεραν στα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες μου, ως Αντιδήμαρχος.
Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω τους Προέδρους της Δημοτικής Κοινότητας και των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου που παρά τα προβλήματα, τις διαφωνίες, τις διαφορετικές απόψεις που υπήρχαν και ίσως να υπάρχουν μας διέκρινε μια καλή και φιλική συνεργασία καθώς και όλο το προσωπικό του Δήμου.
Από καρδιάς ευχαριστώ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ της Οικονομικής Επιτροπής για την ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ που μου επέδειξαν.
Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω για την συνεργασία, ανθρώπινη προσέγγιση και φιλία που δημιουργήθηκε, τον πρώην Αντιδήμαρχο κ. Σπύρο Λύτρα, τους νυν Αντιδημάρχους κ.κ. Παναγιώτη Γαζέτα και Ηλία Ταμπάκη καθώς και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βασίλειο Μουρκούση.
Από την θέση του Δημοτικού Συμβούλου πλέον θα παλέψω και θα στηρίξω ότι θετικό και καλό για τον τόπο μας και τους Δημότες.
Με εκτίμηση
Λιβάνης Φώτιος
Δημοτικός Σύμβουλος
Δήμου Ξηρομέρου
*Δεσμεύομαι στους πολίτες του Δήμου Ξηρομέρου ότι ο Δήμος θα λειτουργεί με βάση τους κανόνες, τις αρχές και την λογική του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
ΚΑΙ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΤΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ
Πριν λίγο καιρό κατάγγειλαν, τώρα είναι μαζί
ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΖΟΓΑΝΗ ΣΤΑΜΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΚΟΥΡΤΟΥΣ
Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος της Σκουρτούς Στάμος Τζογάνης
Την παραίτηση του υπέβαλε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σκουρτούς Στάμος Τζογάνης, στο Δήμαρχο Ξηρομέρου Πυθαγόρα Σαμαρά.
Στην επιστολή της παραίτησης ο Στάμος Τζογάνης κάνει λόγο για εγκατάλειψη του χωριού απο τη δημοτική αρχή Ξηρομέρου, για μη υλοποίηση του τεχνικού προγράμματος, για απαξίωση των αποφάσεων του τοπικού συμβουλίου όπως η ύδρευση, η ασφάλιση εκτεθειμένων δοχείων χλωρίωσης των δεξαμενών, η περίφραξη και καθαρισμός δεξαμενών ύδρευσης εσωτερικά και εξωτερικά, κ.α. και γενικά για τα μεγάλα προβλήματα σε ζητήματα της καθημερινότητας.
Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής.....
ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Τ.Κ. ΣΚΟΥΡΤΟΥΣ
ΤΖΟΓΑΝΗ ΣΤΑΜΑΤΗ
ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ κ. ΠΥΘΑΓΟΡΑ ΣΑΜΑΡΑ
Κύριε Δήμαρχε,
Όταν ξεκινήσαμε την προεκλογική εκστρατεία πίστευα ότι θα μπορούσαμε, σαν συνδυασμός με επικεφαλής εσάς, να διοικήσουμε, τον νεοσύστατο καλλικρατικό δήμο Ξηρομέρου, με συλλογικότητα και αξιοκρατία.
Παρά τις προσδοκίες και την ελπίδα να παράξουμε ουσιαστικό έργο για τους Δημότες μας, λύνοντας βασικά προβλήματα της καθημερινότητας τους, ενάμισι χρόνο μετά την εντολή της πλειοψηφίας των, δυστυχώς τους απογοητεύσαμε.
Από την θέση του προέδρου της Τ.Κ. Σκουρτούς, παρά τις εισηγήσεις και οχλήσεις μου προφορικές και γραπτές, όπως η απόφαση Τεχνικού Προγράμματος έτους 2011 και 2012 αλλά και με το έγγραφο μου με αρ. πρωτ. Εισερ: 8116/21.05.2012, όπου σας διαβιβάζονται αποφάσεις της τοπικής κοινότητας, για επίλυση των προβλημάτων του χωριού μας, δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει αντιμετωπισθεί κανένα βασικό αίτημα.
Αντίθετα έχετε μεταφέρει όλη την πίεση των προβλημάτων στους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων χωρίς την στήριξη της κεντρικής διοίκησης του Δήμου με αποτέλεσμα να δεχόμαστε την αυστηρή κριτική των δημοτών.
Έχετε απολέσει την αμεσότητα με τους Δημότες με εξ ολοκλήρου ευθύνης σας.
Παρά τις προσπάθειες μου και την ανοχή που έχω επιδείξει δυστυχώς δεν υπάρχει ομαλή συνεργασία ούτε με τους αρμόδιους αντιδημάρχους.
Για να επιλυθεί ένα πρόβλημα της καθημερινότητας πρέπει να περάσουν τουλάχιστον είκοσι μέρες με αποτέλεσμα οι δημότες του χωριού μου δικαιολογημένα να διαμαρτύρονται προς το πρόσωπο μου, πιστεύοντας ότι δεν προβαίνω στις απαραίτητες ενέργειες επίλυσης των προβλημάτων.
Ειδικότερα για προβλήματα όπως η ύδρευση, ασφάλιση εκτεθειμένων δοχείων χλωρίωσης των δεξαμενών, περίφραξη και καθαρισμό δεξαμενών ύδρευσης εσωτερικά και εξωτερικά, αποκατάσταση λακκουβών, καθαρισμός κλαδιών στα πλαϊνά των δρόμων, συντήρηση παιδικών χαρών και κτιρίων της Τοπικής κοινότητος, συντήρηση εσωτερικών γεφυριών, καθαρισμό κοινοτικών χώρων, αντικατάσταση στομίου πυροσβεστικού κρονού, λαμβάνω μόνο υποσχέσεις και δεν λύνεται κανένα από τα παραπάνω με τοαιτιολογικό ότι δεν επαρκεί το προσωπικό, ότι δεν υπάρχουν καύσιμα, ούτε επαρκούν οι οδηγοί για να χειριστούν τα μηχανήματα του δήμου.
Για όλους τους ανωτέρω λόγους σας υποβάλλω τη παραίτηση μου απόπρόεδρος και μέλος Συμβουλίου της τοπικής κοινότητας Σκουρτούς.
Ο Αιτών
Σταμάτης Τζογάνης
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΚΟΥΡΤΟΥΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΜΕ ΑΠΡΑΞΙΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ:
ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΙΚΟΛΕ
Ανεξαρτητοποίηση του προέδρου του Προδρόμου Διονύση Νικολέ, από την παράταξη του Δημάρχου Π. Σαμαρά
Ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Προδρόμου Ξηρομέρου Διονύσης Νικολές, πήρε την απόφασή του να ανεξαρτητοποιηθεί και να διαχωρίσει την θέση του απ' τον συνδυασμό «Νέοι Ορίζοντες» της πλειοψηφίας του Δημάρχου Ξηρομέρου Πυθαγόρα Σαμαρά.
Όπως μας είπε ο Διονύσης Νικολές, διαχωρίζει τη θέση του από τον συνδυασμό«Νέοι Ορίζοντες» διότι η συμπεριφορά του Αντιδημάρχου ξηρομέρου Ανδρέα Μαγγίνα, είναι προκλητική και απαξιωτική στο πρόσωπό του και για το χωριό του, αφού δεν λαμβάνει υπόψιν τη νέα απόφαση του Τοπικού συμβουλίου Προδρόμου που ελήφθη πρόσφατα «περί εκτάσεως βοσκοτόπων έτους 2013» με σκοπό να δημιουργούνται στο χωριό αδικίες,συνεχείς προστριβές και ανισότητες............
Ο Πρόεδρος τόνισε επίσης: «Παρά την απαξιωτική συμπεριφορά του αντιδημάρχου Ανδρέα Μαγγίνα προς τον Πρόδρομο, πιστός στους συγχωριανούς μου, δηλώνω ότι θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για το καλό αυτού του χωριού μου και του τόπου μου, ανεξάρτητος πλέον από παρατάξεις και συνδυασμούς, μακριά από σκοπιμότητες και μικροπρέπειες.
Δηλώνω, ότι η κίνησή μου αυτή, δεν έχει σκοπό να βλάψει την παράταξη, του Δημάρχου Σαμαρά, αλλά να την αφυπνίσει. Εγώ τουλάχιστον, στη συνεχή οκταετή ενασχόλησή μου με την αυτοδιοίκηση και τα κοινά του τόπου μου, δεν έχω βιώσει τέτοιες συμπεριφορές και τακτικές, σαν αυτή του Μαγγίνα που καταδικάζει το χωριό μου σε μαρασμό».
Κι οι δυο παραπάνω τελικά έμειναν μαζί τους αλλά ο πρόεδροι Στρογγυλοβουνίου Ράπτης, Βλυζανών Ζαρκαδούλας και Καραϊσκάκη Σόμπολος την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια και πήγαν στο ΔΥΝΑΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ
Αυτούς καλείστε να ψηφίσετε δημότες του Ξηρομέρου
Σταυρώστε τους λοιπόν!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *